UPORABA IN VZDRŽEVANJE
UPORABA
Naravne folije za živila lahko uporabljaš tam, kjer navadno uporabljaš plastično ali aluminijasto folijo. Torej za zavijanje ali pokrivanje vseh vrst hrane ali posodic s hrano. Manjše so najbolj primerne za ovijanje odrezanih delov zelenjave ali sira, saj s tem preprečimo izsuševanje v hladilniku. Srednja in velika folija pa sta uporabni za pokrivanje posod ter zavijanje večjih kosov zelenjave ali sira. Prav tako lahko vanje zavijemo sendvič ali kruh. Folija ni primerna za surovo meso.
Toplota rok, bo vosek rahlo zmehčala in tako ga lahko oblikuješ in pritrjuješ po svojih željah. 🙂
VZDRŽEVANJE
Ko je Jaus’n Wrap umazan, ga opereš s hladno vodo in detergentom za pomivanje posode. Ne suši ga na radiatorju in ne likaj ga -> vročina mu ne dene dobro, saj se začne vosek topiti. Ob dobrem vzdrževanju ti lahko Jaus’n Wrap zdrži tudi 1 leto! Tudi po tem je še vedno popolnoma uporaben, le ne bo več tako zelo lepljiv.
Rajka (preverjena stranka) –
Super je, enostavna, praktična in ekološka. Preprosto zaviješ in hrana ostane sveža. Pa še težav z sprijemanjem in trganjem nimaš, kakor pri PVC foliji.
laura.cinc1 (preverjena stranka) –
Odlična! Enostavno zaviješ, rahlo pritisneš in ostane na svojem mestu.
Suzana (preverjena stranka) –
Naravna folija je moj sopotnik v hribih, v gozdu … je ravno prav velika, da vanjo zaviješ hrano in je enostavna za uporabo. V primeru, da se zamaže, jo preprosto splakneš pod vodo in posušiš.