EMAJL
Poleg čudovitega izgleda potiskane posode in njene dolge obstojnosti je po raziskavah prednost emajlirane posode predvsem v zdravstveni neoporečnosti emajlirane prevleke.
Emajlirana posoda je odporna na praske in zelo vzdržljiva, zato te bo ob skrbni rabi razveseljevala še mnogo let.
Emajlirana površina prav tako ščiti kovino pred korozijo in kemičnimi vplivi, zato je posoda odporna tudi proti kislinam in lužnim snovem.
Emajlirana posoda ima enake lastnosti kot steklo, saj je njena prevleka steklena.
Emajlirano posodo je mogoče v celoti reciklirati v odpadne kovine, saj je sestavljena iz 100 % naravnih materialov.
Emajlirana posoda je izjemno odporna proti vrezninam in praskam. Vendar ne pozabi, da je emajlirana prevleka iz stekla, padec na kamnita tla ali udarec trdega predmeta lahko povzroči poškodbo. Če bi se poškodba emajla kljub vsemu zgodila, je to samo vizualna škoda. Posodo še vedno lahko uporabljaš.
Če se posoda lušči na mestu, kjer pride do stika z živili, priporočam, da izdelek zamenjaš, saj optimalna higiena ni več zagotovljena.
Z noži, vilicami in kuhinjskimi pripomočki lahko brez oklevanja režeš hrano.
Nepravilno čiščenje lahko povzroči praske, ki zmanjšajo sijaj, vendar so za zdravje neškodljive