Kako se je vse začelo?

Tisti, ki spremljate Mojo Culo že od začetka (davno leto 2018! 🙂 ) veste, da sem začela z le nekaj izdelki, ki pa so čez noč postali pravi hit! Znamke kot so Elephantbox, Georganics, Ecoliving, Tabitha Eve… sem Sloveniji prvič predstavila prav jaz!

V majhni sobici z majhnim skladiščem sem vztrajala skoraj 2 leti, dokler ni postalo jasno, da se bo treba prestavit v nekaj večjega.

Novi prostori

Po čisto norem spletu okoliščin in veliko zbranega poguma, sem se julija 2020 odločila, da kupim prostore bivše pošte in omogočim Moji Culi da zadiha in tako še naprej povečujemo ponudbo trajnostnih izdelkov! Cca 4 mesece sem – z velikodušno pomočjo Gala in prijateljev – cele popoldneve in večere delala in urejala prostore, da smo se Novembra 2020 končno preselili! 🙂

V novih prostorih sem dobila tudi pomoč pri pakiranju, za katero sem neskončno hvaležna!

Zdaj pa smo tukaj in gremo novim dogodivščinam naproti.

Ženejo me vaša čudovita sporočila in to, da z našimi sicer na videz majhnimi koraki res delamo spremembo!

Kdo stoji za mojo culo?

Živjo! Sem Barbara, veselo in malo raztreščeno dekle, ki se ji stalno nekam mudi a je vseeno vedno za akcijo! 🙂 Daleč od podjetniške duše a mi vseeno po nekem čudnem naključju zaenkrat uspeva plavati nad gladino. 😉 Že v osnovni šoli sem se, ob zavedanju, kako ljudje uničujemo ta prekrasen planet, na enem od sprehodov v gozd zaobljubila: Moje poslanstvo na tem svetu bo skrb za okolje in boj za naravo. In takrat je bila moja usoda začrtana. 🙂

Vpisala sem se na študij biologije in magistrirala iz Ekologije in Biodiverzitete. Prepričana sem bila, da bo moja ‘služba’ terenska oz. raziskovalna. Dokler nisem spoznala koncepta ‘zero-waste’.

Spoznala sem, da lahko kot posameznik s svojmi dejanji in nakupovalnimi navadami naredimo ogromno spremembo! In iskanje novih načinov zmanjševanja odpadkov me je popolnoma prevzelo. Tako sem počasi začela kovati sama svojo pot proti življenju s čim manj odpadki.

In ker je bilo takrat v Sloveniji tako malo ponudbe trajnostnih izdelkov, ki bi bili hkrati tudi pakirani brez plastike, sem se odločila, da temu naredim konec. 🙂

Zato, dragi obiskovalec in obiskovalka Moje Cule. Povem ti, da je Moja Cula narejena zate in za ta planet. Je moja goreča želja po delanju dobrega, ki me žene že 15 let.

Moja želja je, da to strast začutiš ob obisku spletne strani.

A tudi jaz se stalno učim. Če karkoli pogrešaš ali vidiš prostor za izboljšavo, ne oklevaj in mi piši. Obljubim ti, da bom naredila vse, kar je v moji moči.

Moja Cula je narejena zate in za ta planet. Je moja goreča želja po delanju dobrega, ki me žene že 15 let.

Želim ti čudovit dan!

Barbara