UPORABA IN MATERIAL
UPORABA
Nepogrešljiva v kuhinji. Pri umivanju zelenjave krtački lahko dodaš sodo bikarbono, ki zelenjavo še bolj temeljito očisti. Še bolje pa je, če zelenjavo pred čiščenjem namočiš vodo, ki ji dodaš sodo bikarbono, nato pa jo s krtačko dokončno očistiš.
Hranite na suhem mestu.
MATERIAL
FSC-certificiran les, agavine in lontar ščetine.
Certifikat FSC zagotavlja, da les prihaja iz gozdov, ki so ekološko prijazni, družbeno koristni in ekonomsko upravičeni. Ocenjuje se, da približno polovica tropskega lesa, uvoženega v države EU, prihaja iz nezakonito pridobljenih gozdov, ki so nepopravljivo uničeni.
nusa –
Ne vem zakaj doma nikoli nismo prali zelenjave s krtačo-tale je nepogrešljiva v moji kuhinji od kar vem zanjo. Kombinacija mehkejših in trših ščetin učinkuje odlično in prihrani tudi kakšno nepotrebno lupljenje korenja, pese… Uporabljam jo tudi za sprotno čiščenje lesenih desk za rezanje.