Blog

Zero waste male pozornosti ljubezni

Valentinovo. Še eden izmed ameriških praznikov, katerega glavni pomen je potrošništvo. Naj si še tako slepimo oči, trgovine komaj čakajo na ta datum, da ponudijo svoje srčkaste, rozaste in luškane izdelke po akcijskih cenah.

Na drugi strani pa vsa ta ljubezenska norija spravlja v precej neprijeten položaj vse samske. Tisti, ki pa imajo partnerje pa čutijo kar nek pritisk, da morajo nekaj kupiti svoji ljubezni.

No pa da ne izpadem samo kot grumpy uncle 🙂

Lepo je, da se imamo radi in lepo je, da se imamo radi celo leto. Kljub temu se mi ne zdi nič narobe, da je en dan v letu namenjen prav ljubezni. Morda se v hitrem življenjskem toku včasih pozabimo spomniti na svoje drage in se jim prav zares posvetiti.

Prav zato imam raje Gregorjevo. Gregorjevo je slovenski praznik zaljubljencev in bolj všeč mi je prav zato, ker ni tako potrošniško naravnan. Na tisti dan ne čutimo takšnega pritiska, da moramo svoji dragi ali dragemu nekaj kupiti.

Ne glede na to, kateri praznik ‘praznujete’ oz. ali ga sploh ne praznujete, vam tukaj prilagam nekaj idej, kako z majhnimi pozornostmi izkazati ljubezen in hvaležnost svojemu partnerju, brez da bi ob tem nastal cel kup odpadkov.

ZERO WASTE MALE POZORNOSTI LJUBEZNI:

 

1. LJUBEZEN GRE SKOZI ŽELODEC

Nekaj je res na tem in skupno kuhanje je definitivno zabavna in hkrati romantična izkušnja. Ostanita doma, skuhajta nekaj, za kar si ponavadi ne vzameta časa. Nato pa seveda uživajta v svojem rezultatu 😛

2. DOGODEK

Preseneti svojo ljubezen z izletom v hribe ali na morje; vstopnico za muzej, predstavo, koncert, masažo v dvoje; Obiščita kuharsko delavnico, ali plesni tečaj.

Nekaj, kamor bosta šla skupaj in imela čas zase.

3. NAKLJUČNE POZORNOSTI

Pripravi ji/mu zajtrk v postelji; naredi nekaj namesto nje/njega česar veš da na mara preveč; ne da poveš ji/mu zvečer prekrij sprednjo ‘šipo’ avtomobila z rjuho, da zjutraj ne zmrzne; pohvali jo/ga kako dobro izgleda…

4. PRVI ZMENEK

Pojdita na zmenek. S to razliko, da se ves čas pretvarjata, da se ne poznata. Ne glede na to, koliko časa sta skupaj, bosta ponovno začutila metuljčke v trebuhu. Idejo sem dobila pri youtuberki Kristini Kuzmič.

 

5. ČOKOLADA IN/ALI VINO

Preveri kje v tvoji bližini je mogoče dobiti čokolado, bombone ali piškote v svojo vrečko ali v bližnji trgovini izberi steklenico vajinega najljubšega slovenskega vina. Večer sladkanja, kozarec vina in svečke so vedno dobra kombinacija 😉

Tudi tortica v slaščičarni bo odlično presenečenje za vse sladkosnede 😛

 

6. ETIČNO SPODNJE PERILO

Obleči svoje najlepše spodnje perilo in jo/ga preseneti. Nadaljevanje prepuščam domišljiji 😉

Če si moški in kupuješ spodnje perilo svoji dragi, ali pa sama kupuješ novo spodnje perilo s katerim bi ga očarala, naslednjič poskusi izbrati med etičnimi znamkami spodnjega perila (enako velja seveda tudi za moško perilo). V Sloveniji je to zagotovo Lanabe. V tujini pa npr. Ayten Gasson (Anglija), Aikyou (Nemčija), Anekdot (Nemčija).

7. ROŽE

Namesto, da mu/ji prineseš rezano cvetje zavito v celofan, raje naredi donacijo organizaciji, ki sadi drevesa, ali pa prinesi živo rožico ali kaktus za vajino stanovanje.

8. LENARITA

Vzemita si en dan, ko ne počneta nič! Uživajta v času drug z drugim, berita,…

Skratka imejta se rada na kakršen koli drug način kot pa s kupovanjem metrskih plišastih medvedkov in helijevih balonov v obliki srčka. 😉

Barbara

Dodaj odgovor